上海品茶网XYD Tag Archive

kguupfmq

House in Águeda / nu.ma | unipessoal

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/556455/house-in-agueda-nu-ma-unipessoal-lda Clipboard ArchDaily CopyCivil Engineering:Nuno FrançaHydraulics:Nuno FrançaElectric Engineering:José LopesGas / Acoustic Engineering:Nuno FrançaTermic:Paulo RochaConstructor:Construtora De LoureiroClient:Rui Portela, Marisa CravoArchitect In Charge:Nuno SilvaCountry:PortugalMore SpecsLess Specs Photographs:  Ivo Tavares Studio+ 31 Share Projects Houses “COPY” Year:  2014 Photographs Portugal ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/556455/house-in-agueda-nu-ma-unipessoal-lda Clipboard House in Águeda / nu.ma | unipessoalSave this projectSaveHouse in Águeda / nu.ma | unipessoalSave this picture!© Ivo Tavares StudioHouses•Portugal Save this picture!© Ivo Tavares StudioText description provided by the architects. Site CharacterisationThe irregularly of the terrain, is developed along the “Rua das Roçadas”, in a longitudinal direction, from North to South. The terrain shows a pronounced slope, establishing two platforms (natural terrain).Save this picture!SectionRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsProposalThe house is inserted in a rural area which is characterised by a low-density housing area. The terrain morphology conditioned the project regarding to its volume and program. Likewise, the implementation of the house was conditioned by the views.Save this picture!© Ivo Tavares StudioTaking into account the altimetric and planimetric features of the terrain, including its pronounced slope, which starts at the street layout. For that reason, it is proposed a project that intends to re- characterize the terrain, and that establishes a platform for the house implementation. (elevation 86.50 ) .Save this picture!© Ivo Tavares StudioFor the access to the house, it is proposed two different acesses: one for the cars and another for the pedestrians, these being the link between the entry into the terrain and the entrance to the house. The spatial distribution of the house is resumed to a radical separation by function per floor.Save this picture!Site PlanThe service/social areas, are located at the entrance level, along with the hall, WC, office, kitchen, pantry, dining/living room and the stairs. At this floor it is proposed the creation of crannies areas for shade (at living/dining room) and for rain protection (outdoor lobby) .Save this picture!© Ivo Tavares StudioAt level 1, the most private area, is comprised of bedrooms areas and sanitary facilities. At this floor there are also crannies, but for exterior platforms (terraces) to support the bedrooms. These platforms create a private zone in terms of exposure. The creation of such crannies (on both floors) also aimed to dissimulate the initial rectangular shape of the house.Save this picture!Floor PlanSuch function separation by floors, leads to a tiny relation with the terrain levels, i.e., the level 0 is connected to lower level of the terrain and the level 1 is connected with the higher level of the terrain. It was sought on the project dissimulate the service areas, removing its visual importance. Thus, these areas are located at the back side of the house, being “buried” on the terrain.Save this picture!© Ivo Tavares StudioProject gallerySee allShow lessRogers Partners and PWP’s Constitution Gardens Redesign Approved for National MallArchitecture NewsA House Named Fred / in situ studioSelected Projects Share House in Águeda / nu.ma | unipessoal CopyAbout this officenu.ma | unipessoalOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortugalPublished on October 19, 2014Cite: “House in Águeda / nu.ma | unipessoal” 19 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: nu.ma | unipessoal Area Area of this architecture project Area:  306 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

Read More